Sofi.webblogg.se

En leila favorit

Kategori:



Färdigt på: 2 tim
Ingredienser

 

25 g färsk jäst
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1.5 dl ljummet vatten
1 st ekologisk äggvita
0.5 dl god olivolja
2 kvistar rosmarin
5 dl vetemjöl
flingsalt
En kruka rosmarin

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av det ljumna vattnet och rör om.

2. Vispa äggvitorna lätt. Blanda ner äggvitorna, oljan och resten av vattnet i bunken.

3. Hacka två kvistar rosmarin och blanda i degen.

4. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går ihop.

5. Jäs degen under bakduk i 1.5 timme. Sätt ugnen på 175 grader.

6. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.

7. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.

8. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.

9. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.

10. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.

11. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.

12. Rosmarinen man strör på går bra att byta ut mot sesamfrö eller vallmofrö!


Älskar bröd, speciellt drinktilltugg av bröd.


Tips:

Rosmarinen man strör på går bra att byta ut mot sesamfrö eller vallmofrö!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: