Sofi.webblogg.se

Ordentlig ätande

Kategori: Allmänt

Äntligen kunde jag äta EN måltid,har vart sjuk nu i 2 dagar med maginfluensa eller nått?..Och har endast fått i mig två knäckemackor,en frukost macka med ost och skinka som jag sedan mådde lite dåligt av,några bitar godis och druckit massa massa saft och en liten flaska cola...Men idag fick jag i mig mat (Thai) åå guud vad gott det var : )
 
4 Dagar kvar till flytt,idag fick jag pyttilite stresspanik..i ett par veckor nu så har jag känt mig lugn men så idag fick jag lite "vi har mer att göra en jag trodde och inte många dagar kvar" panik...och mera blev det när den enda barnvakt (Farmor) där dottern kan sova över hos har blivit sjuk hon med :( 
Jag är glad att jag nu mår bättre och att det inte varade i 1 vecka,..dessa 2 dagar räckte..har inte tid att vara sjuk..men tråkigt om hennes Farmor är dålig på lördag med.
 
På Torsdag kommer fönsterputsaren hit och paulina ska till sitt första tandläkarbesök.
 
 
 
På fredag får vi nycklarna kl 12.00,jippi tänkte vi då kan vi börja lasta bort lite grejjor till den nya lägenheten medans dottern är på förskolan (byte dagar,så hon är ledig torsdag och på förskolan Fredag ist),
men tyvärr kommer vi inte in i lägenheten förens kl 16.00
 
 

Inspiration

Kategori: Lägenheten

Fördelen med att inte börja jobba förens i juni innebär att jag kan fixa med inredningen i den nya lägenheten.
 
Detta är lite av vad jag hade tänkt mig göra.
 
1. EN eller fler Garnlampor
 
2.Få in lite mera vitt i lägenheten bla köpa en vit tvbänk och ett vitt soffbord och en ljus matta..Vi har idag en grå matta men den är rund,så den får åka in i sovrummet eller nått sen.
 
 
3.Vill även skaffa en ny soffa eller sofftyg i grått,något i denna stil färgmässigt..Skulle så gärna vilja spara den soffa vi har och sy ett överdrag men det lär kosta lika mycket som en ny!?
 
 
 
4. Till utemöblerna är jag sugen på 2st stolsdynor i denna stil
 
 
 
5. Egna sänbord i vitt såklart  gjord av lastpall kanske?:)
 
 
 
Har en massa mera ideer och inredning jag är sugen på att köpa,men nu har jag inte tid att sitta här..Nu ska det slippas och målas lite granna :D
 
 

Nu kan det väll bara bli bättre

Kategori: Allmänt

Om 10 dagar flyttar vi och jag vet det är mycket tjat om det,men jag längtar.
Längtar till att slippa trappen,längtar till att Paulina kan få ett ordentligt rum och kunna leka där varje dag samtidigt som vi är någon annastans i lägenheten,längtar till att köket är för sig och vardagsrum för sig..kommer dock sakna uteplatsen och klinkers golvet i hallen,och såklart badkaret. 
 
 
Längtar till att börja inreda den nya lägenheten och börja träna lite ; )
 
Kollade skatten idag och jag får tillbaka fast jag var säker på att detta år kommer jag behöva betala eller inte få något alls ,tänkte att det gått så dåligt för mig de senaste 6 månaderna att det skulle inte förvånat mig om jag inte skulle få skatt tillbaka..så nu är lyckan gjord och jag kan köpa paus emmaljunga scooter som jag tror det lutar åt och sälja hennes andra Emmaljunga och spara pengarna till en ny vagn till framtida unge.
 
Paulina har fått en dagisplats inte allt för långt  bort från där vi ska flytta,men det var inte en förskola jag sökte till,..så vi ska väll åka dit en dag och kolla läget,..jag sökte förskoleplats åt henne på 2 ställen typ 300meter där vi ska flytta men inte hört nått från dem.
 
 
Börjar även jobba i Juni och det innebär att jag kan vara med och fira paus 2 årsdag med familj ena dagen och vänner andra dagen sista helgen i Maj :D annars hade jag börjat jobba i april, bara helger.
 
 
 
Nu kan det väll bara bli bättre .. ♥

JOBB

Kategori: Allmänt

Ååå fick jobbet jag ville typ ha,men pga av dem få timmarna (halvtid) som erbjuds och där med inte mycket i lön för en småbarnsförälder som fått alldeles för lite i akassa och inte lyckats få ett jobb sen snart 1 år tillbaka så blev det att ta ett annat jobb som jag också fick,samma jobb som jag alltid haft under sommarna men  där erbjuds det fler timmar (Heltid) och mycket mycket mera i lön.Hade jag dock inte fått heltidsjobbet så hade jag utan tvekan tackat ja till halvtidsjobbet. Är glad men ändå inte.
 
 
Så vi säger än en gång HEj  till Holmen,Truckkörning,12 h pass,papper och åter papper!
 
Sen ska jag bara ta tag i skolpoängen som fattas för att kunna söka vidare och få studiemedel/lån och söka jobb till hösten,söka söka söka..
 
Vår?,men hörde att kylan skulle komma tillbaka :(
 
 

Ny vecka

Kategori: Lägenheten

Åå om om 2 veckor och några dagar så flyttar vi och allt är förberett.
Vi har fixat kärra,borrmaskin,barnvakt/hundvakt och bärhjälp :D 
Men här hemma är allt i kaos,iallafall så det känns som att det är,vill bara packa ner allt så det är klart men serru det går ju inte.Då har vi inget att äta på eller med,ingen stans att sitta eller sova,Inga kläder att bära eller handukar att torka oss med efter en dusch.
 
Får sysselsätta mig med annat så länge så jag inte går omkring rastlös.Spraymåla 3 föremål,raka och duscha hunden,måla vitrinskåpet vi har,skruva ner gardinstänger,hyllor mm.
Och det allra tråkigaste ,slänga en massa skräp.
 
 
Ha en bra Tisdag
 
 

Soon its goodbye to the old apartment

Kategori: Min lilla familj/barn

And hello to the new apartment ;D
 
Ny har vi fått ett exakt datumför flytten,bara att börja planera och fråga runt vilka som kan hjälpa oss.
 
Inte nog med att vi ska flytta snart så blir våran dotter om 2 1/2 månad 2ÅR.
 
 
 
 
 

Förhandstitt

Kategori: Lägenheten

Här packas det för fullt och då menar jag för fullt,det proppas ner grejjer efter grejjer i dessa lådor.
 
Men snart är det klart,finns det som ska tas ner dagen innan eller samma dag.
Det ska även spraymålas och måla om möbler/inredning. Gjort en ny hög med "slänga i sopporna hög"
Vi har fått möjlighet att kolla hur det går för dem i lägenheten med renoveringen och alllt annat och nyfiken som jag är så vill jag självklart åka bort och kolla det ,helst nu ,imorgon och igår :) Skulle vara bra att se lägenheten utan möbler för att kunna mäta osv.
 
 
 
Igår fick vi våra utemöbler sålda, och med dem pengarna tänkte vi att vi skulle unna oss något riktigt gott att äta och dricka på lördag då vi firar 4 år jag och min karl. ♥