Sofi.webblogg.se

Slöar framför datorn

Kategori:

Dottern sitter som spikat i soffan och kollar på sin pippi såklart ;)
 
Själv hittade jag till min gamla blogg och läste lite gamla inlägg och hittade denna bild jag hade lagt upp på skoj.
HAHAHA
 
 
tar man bort glasögonen och minen jag gör så såg jag ganska bra ut..vad hände med det fina håret och välsköta naglar och ansikte..Jo ett barn och inget jobb hände..hahaha..nae då skämt å sido..
 
Imorgon blir det att ta  en promenad till syster och hennes dotter med Paulina för en liten fika och lek med barnen,hoppas på bra väder bara !

Tävlingar

Kategori: Mode-Barn

Har börjat lite smått att gå med i olika tävlingar på facebook och andras bloggar ,lite som en kul grej och se om jag faktiskt kan vinna något,för det gör jag ALDRIG..de flesta tävlingar handlar om grejjer du kan vinna till din bebis eller ditt lite äldre barn.
 
Den senaste är en tÄvling på mammashop.se..där man kan vinna en skötväska värd 500 kr.
Hittade denna som jag skulle vilja vinna,helst svart.
 
 
 
Har en nästan fast inte inärheten likadan men mycket mindre och med inte lika många fack i..och den är öppen..DEnna kan man stänga alla facken vid snöoväder eller regn :)
 
Tävla du med vettja :)
 
 
 
 

Nu blev det jobbigt

Kategori:

 
Jag har uppenbarligen inte kommit in på utbildningen jag sökte eftersom dem nu är inne i sin andra vecka :(
Jag låg som reservplats 12 och inte 1 som jag missuppfattade min karl..och dem som kommit in är dem som inte har gått värken grunskolan eller gymnasiskolan,så de prioriterats först :(
 
Sen fick jag ett brev från csn där det stod att det fattades 140 poäng för att kunna få studiemedel,jag pluggade på komvux för en sådär 4 år sedan ,men avbröt mina studier för att jag fick ett jobb,så nu fick jag en spark i röven från ingenstans och ytterligare ett problem att försöka lösa innan jag kan börja studiera.
 
Så till nästa gång jag söker in på en utbildning så måste jag först klarat 140 poängen utan studiemedel,och det kan jag bara göra om jag jobbar och pluggar på distans eller pluggar utan inkomst??Jag har nu akassa och om jag fattade rätt så ska det kunna gå att plugga en kurs ,en termin och fortsätta ha akassan?!Men denna termin är det försent att söka till :( tror jag?Ska kolla upp det.
 
På tal om annat:
Har sökt ett par antal jobb sen jag slutade sommarvikariatet i sept,och inte fått ett enda ja förens igår från kolmården som jag sökte ett par tjänster till.Så nu har jag genom gått ett test som de ville att jag skulle göra :)
Nu får vi bara hoppas och hålla tummarna att de vill ha mig på en intervju.
Att få ett jobb där ute eller ett jobb överhuvudtaget skulle göra mig till den lyckligaste i världen just nu,det skulle betyda så mycket för mig och min familja att jag skulle få ett jobb just nu ,även om det bara är till september.
 
 
 

Sälja,sälja..Köpa,köpa.

Kategori: Allmänt

Sitter varje dag nu på olika sälj sidor på facebook bla och försöker sälja av med lite möbler och prylar vi inte kommer att behöva till den nya lägenheten,men också för att kunna köpa lite nya möbler och prylar som vi skulle kunna behöva..förnya på sig lite..alltid kul.
 
 
 
Går sådär just nu,..nått enstaka har man fått sålt men när det kommer till de lite större möblerna då är det svårare.
 
 
 
 

Loppis

Kategori: Allmänt

Var en sväng med dottern på loppis x2 idag med vännen sara och hennes dotter,jag rekomenderar att inte ta med barnen haha. Mycket mer harmoniskt att gå utan dem..fast båda hade skoj och sprang omkring som galningar :D
 
Hittade endast en tröja för tio kr,..men såg en grej som jag var sugen på att köpa till karln..kanske nästa gång..
 
 

1 1/5 år kontroll

Kategori: Paulina <3

Imorgon drar vi till Bvc för en försenad 1 1/5 årskontroll.Lite vägning ,mätning och SPRUTA :/ usch nej.Det är så jobbigt ,hon blir alltid så ledsen och det är inte konstigt det.Men sitta där med henne i knät och veta att hon kommer få ont ,gör ont i mig :/ ...Allt annat är bara skoj att få reda på hur mycket hon har gått upp i vikt och hur mycket hon har vuxit och sen kolla allmäna tillståndet.
 
 
 
Nu hoppas vi bara på att hon slipper feber och allt det.
 
 
Här var flicke barnet 3 månader och hade fått sina första sprutor i benen ♥
 
 
 

Pippi på repeat

Kategori:

Dagarna består av att titta på pippi om och om igen haha,hur tjatigt det än känns så tycker jag att det är underbart också..Hon älskar verkligen sin pippi just nu..
 
Springer omkring i lägenheten och ropar pippi,herr nilsson,apa,hesten ..heeela tiden <3
 
Hon har blivit så stor och jag hänger inte med i svängarna..Hon pratar nästintill konstant och humöret skiftar från super glad till super sur och skrikig/gnällig.
 
Hon kan säga:
Mamma,pappa,katten,chiko,kosan,grisen,hästen,ankan,pippi,lotta,apa,alice,sara,elin,klara,neo,rita,äta,tack,förlåt,
klar,bajsa,kissa,Paulina,momo,mofar,farmor,ibland farfar,bil,lampa,bada,plask,hoppa,hej,hej då,duscha,Neej,uppna (öppna) ,banan,Mario,ufo. Finns ännu mera ord men kommer inte ihåg alla ;)
 
Ibland upprepar hon ett ord man säger <3
 
Hon kan sätta ihop två menningar : 
 
-Mamma sitta,Pappa sitta
-Mamma gå,Pappa gå
-Mamma hoppa (eller mofar,pappa..)
-Paulina bada (eller duscha)
och många fler..
 
 
 
Bara ett par veckor gammal här <3 Det finaste som hänt mig!
 
 

Hon älskar att kramas och pussas,hatar att inte få gå vart hon vill ute och att behöva då sitta i vagnen..Hon gillar att hälsa på folk på promenaderna,men hon är också blygg,hon älskar godis(kakor,choklad) men hon äter gärna inte mängder som tur är,..Favvo frukten är banan,och riskakor med smak av äpple och kanel gillar hon med..springa och skrika på katten är en favvo syssla och att vägra lyssna..Är inne i 1 1/5 år trotsen just nu...mindre kul..vaknar fortfarande på nätterna, ..bästaste vännen är Elin 3 år..älskar när pappa busar massa med henne och kolla på när han spelar Mario..Får hon inte som hon vill eller visar att hon är missnöjd då lägger hon sig på golvet och kastar huvudet bakåt..Ser lika hemskt ut som det låter :/..
 
 
 

Jag är jag men ändå inte.

Kategori: Känslor

På den senaste tiden har jag inte riktigt känt mig som mig själv,och jag börjar tröttna på det.
Är trött nästan hela tiden,på dåligt humör,orklös,hjärtlös (iallafall känns som att jag är mot min bättre hälft).
 
Har en så stor klump i magen,..vill bara att den ska släppa..Har så mycket att se framemot med flytt och allt,men väntar även på att få ett svar från utbildningen jag sökt som jag så jätte jätte gärna vill komma in på och svaret kommer jag få mer officelt nästa vecka,så går och oroar mig hela tiden,.Om jag inte kommer in så vet jag inte vad jag ska göra??
 
 
Jobbsökandet har ju gått SKIT!!
 
Nae nu ska jag inte klaga mera utan gå ner och äta frukost med min UNDERBARA dotter som har det bästa morgon humöret:D
 
 
 

Nya lägenheten

Kategori:

Sugen på att införskaffa :):(
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fast vit  hylla :)
 

En veckan sedan

Kategori: Allmänt

En veckan sedan jag skrev här och det nya året är här 2014,jag kommer många många gånger glömma och skriva eller säga 2013 innan jag vänjer mig som alla andra gånger.
 
Vad har hänt sedan julafton och hur spenderades nyåret?!
 
Dagarna mellan julafton och nyår har spenderats effektivt,Vi har varit på mellansdagsrean och kikat lite,köpt oss lite nya plagg,.Byxa,tröja,jacka och skor b la..
 
Hjälpte min Farmor och handlade till middagen som vi hjälpte henne laga till oss,Mina morföräldrar,syskon och respektive.Varje år äter vi middag med henne på mellandagarna som hon bjuder på,..Hon är väldigt duktigt och gör alltid god mat,förberedder allt sjäv men denna gång var hon för trött så vi fick både handla och laga maten.
Älskade Farmor ♥
 
Vi åkte även till busfabriken en dag och spenderade ett par h där och klantig som jag är så slog jag ju såklart i båda benen och har nu blåmärken där : ) 
 
Har även hälsat på Sambons föräldrar och hjälpt dem lite.Gått på långpromenad i skogen med goda vänner och deras dotter : )
 
 
ursäkta att bilden är suddig,men hon vägrade stå still 
 
 Dagen innan nyår samma dag som bilden ovan,tog vi oss en sväng runt strömmen och matade änderna.
 
 
Klippt luggen på Dottern.Hon är så söt som hatar blixten och måste blinka vaje gång fast att man inte alltid har blixten på som med denna bild haha
 
 
Självaste nyår spenderades ute på landet med fina vänner och där slog vi till stort! Förätt,huvudrätt och efterätt..Ångrar mig så att det inte togs några bilder på Allt...Men Guuud va gooott det var..var länge sedan jag åt så lyxigt...men så kostade denna goda maten ju lite också,då ska det vara lyxigt ;)
 
 
 
Hela dagen/kvällen och natten var trevligt med underbart snälla människor och djur,..
Dock kunde jag klara mig utan fyrverkerierna och en bortsprungen hund :/,jag i sig är inte rädd för fyrverkerierna men jag har en hund och dotter som är..sedan finns det dem som inte kan visa respekt (man behöver inte skjuta sina raketer i sin tomt bara ett par meter från deras (vännernas) tomt).
 
Hunden min tappade vi bort på eftermiddags promenaden i skogen,hade båda hundarna (Vännens och min egen) lösa och vi knallade på och fick upp ett bra tempo ,bara det att min stackars hundgubbe kunde inte hålla samma tempo som vi andra och tappade då bort oss vid en stig som delade på sig,..i panik valde han fel väg och började leta efter oss..det tog oss ett par minuter att hitta honom..Vännen gick tillbaka samma väg vi kom och jag stannade kvar och letade runt omkring och efter 1-2 minuter trodde jag att nu är det kört,honom ser jag aldrig mera..Han har smitit iväg förut men aldrig tappat bort mig..så denna gång var jag extra nervös men endå lugn..Han är gammal och kan inte ha hunnit långt...så jag började promenera på den andra stigen istället och där en bit bort där såg jag han,..orolig och lite skeptiskt,..för han ville först inte komma till mig..
 
Hunden min ett par år sedan ♥
 
 
 
Gott nytt år och Go ny försättning på er :0)