Sofi.webblogg.se

Otur

Kategori: Känslor

När vänder det?
 
Har haft en skit vecka gånger 2,Först är dottern sjuk, visserligen jobbigare för henne än för mig..Men det var då hon började bli så pappig,sen missar jag ett samtal eller 5-6 samtal från ams (telefonmöte) för att min mobil inte funkar som den ska,hon på ams kom direkt till mitt mobilsvar och lämnade ett väldigt trevligt meddelande: Eftersom du inte svarar på ett avtalat telefonmöte så kommer vi att meddela din akassa och du får en varning!
 
Jag har redan 1 varning : ( pga av ett missförstånd och att jag försökte i 2 veckor för gäves att inte få den varning gick ju åt skogen.
 
Igår åkte vi och storhandlade och självklart glömde jag min plånbok med ett par kort i,pengar -600kr,p piller och bilder.En på mig och min mamma och en på min mormor ♥
 
Korten skiter jag fullständigt i  för dem går att ersätta men bilderna och pengarna betyder en hel del och de går inte att ersätta..Jag har sådan otur när ska det vända?
 
 
 
 
 
 

Pappas flikka

Kategori: Min lilla familj/barn

Hej Tisdag
 
Idag mår dottern bättre men vi har haft en hemsk natt,det började med att hon vägrade somna så hon var vaken från 20.00-23.00 eller 24.00..Både jag och sambon alldeles för trötta för att orka med plus att sambon är hemma och är sjuk,..så han la sig nere i soffan i hopp om att få lite lugn och ro...
Själv blev jag med Paulina "som vägrar sova" .Först var jag lugn och försökte ett par gg men efter ett tag gav jag upp och arg blev jag vilket sambon hörde och gick upp för att försöka hjälpa för hon har varit väldigt pappa sen hon själv blev sjuk.
 
och nu när hon är bättre så är hon fortfarande väldigt pappig,typiskt så är han hemma pga  att han är sjuk och hon låter inte honom vara.
 
Hon vägrar att vara hos mamma och varje gång blir hon ledsen och vill bara till pappa.Det är säkert bara en tillfällighet men det är jobbigt och skär rakt in i mitt mammahjärta att mitt barn ser på mig som att jag vore det värsta hon har sett.
 
Det underlättar inte heller att jag då och då måste säga till henne att hon inte får göra visa saker,eller att hon inte låter mig trösta henne.
 
Hoppas hon blir sig själv igen snart,imorgon blir det dagis och på torsdag.
Jag vi tur kanske hon tröttar ut sig själv och blir gladare av all bus och lek,kanske att det blir en tripp till busfabriken på Fredag med.
 
 
 
 
 

Inte riktigt frisk än

Kategori: Paulina <3

Hej Måndag
 
Helgen spenderades hemma,där vi gjorde ingenting i hopp om att dottern skulle bli frisk eller bättre,men så blev det inte riktigt.I söndags åkte vi till jouren eftersom hon hade 40,3 i grader.
De sa samma sak som första läkaren som vi var hos förra måndagen,det är ett virus hon har.
 
 
Idag mår hon bättre men som alla andra dagar så har hon varit relativt pigg under dagen och sprungit omkring,lekt och skrattat för att sen slå ihop.Men jag hoppas det inte blir så idag.Vill så gärna att hon kan gå på dagis denna vecka,för hon är ganska rastlös och är full av energi.
 
Pau ett par månader sedan
 
 

Det är ju Fredag

Kategori: Funderingar

Ja det är ju fredag och jag borde vara glad,..men detta har varit den sämsta dagen i veckan..Det är väldigt mycket just nu känslomässigt..Har varit ledsen halva dagen..det postiva är att dotter mår mycket bättre och det viktigaste..lite snorig och hostig är hon, men idag har hon varit vaken sen 1 h tillbaka <3
 
Tur och otur går verkligen upp och ner,ibland undrar jag om jag orkar mer eller om jag ska lägga ner att försöka.
Jag förstår verkligen inte hur jag kan ha sådan otur hela tiden när det kommer till jobb,ams,akassan,försäkringskassan,skola.
 
Tur att jag har kärleken till både karl och dottern,tur är att jag har en familj, ett hem och en tallrik mat på bordet varje dag <3
 
Dem andra sakerna är antingen matriella ting eller inte lika viktiga,men det är en del av vardagen,en del av hyran,födan och det sociala.Den har en stor roll som jag tyvärr har svårt att fylla.
 
Vad gör jag för del?!

Sängen hela dagen

Kategori: Paulina <3

Ingen effektiv dag inte,vi har spenderat heeela dagen i sängen,dottern har sovit för det mesta och mamman tittat på tv och slösurfat.
 
Mammas sjukling :( ,vaknat ett par gånger för att dricka vatten,byta blöja,ta tempen och välling <3
 
Försökt få i henne alvedon men utan resultat,hon vänder och vrider på sig,nästan skriker NEJ och vänder sig om för att fortsätta sova..Jag hoppas hon mår bättre ikväll och till helgen...fast vi har sagt att det blir att stanna hemma och ta det lugnt så att vi är 100 % säkra på att hon blir frisk och kan gå på dagis nästa vecka och spendera nästa lördag-söndag hos sin farmor och farfar.
 
Mamma och pappa älskar dig mest över allt annat i världen
 
 
♥♥♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feber kommer och feber går

Kategori: Paulina <3

Mammas älskade dotter är fortfarande sjuk,Feber kom Fredag till Lördags natt men försvann sedan under dagen men kom såklart tillbaka Lördag till söndags natten men sedan försvann den tills idag (Onsdag) !?
 
Både jag och dotter har varit inlåst i 2 dagar för att hon ska bli frisk,och idag trodde jag att det gick åt rätt håll för hon har mått bra,varit pigg och lekt en del fast jag försökt få henne att ta det lugnt..Så idag tänkte jag att lite frisk luft vore trevligt,kanske en tur på stan och sedan till dottern farmor..Hämta hunden och bli hämtade av sambon men ack så fel jag hade,idag kom då febern tillbaka och vi är nästan på ruta ett igen och med en riktigt irreterande hosta på köpet som hon vaknar av ibland.
 
På lördag är tanken att vi ska fira en av våra vänners son som fyller 4 år,
men det ser ut som att bara en av oss dyker upp.
 
 
Som jag skrev så har hunden varit borta i 2 dagar,(men bara under dagen) hos sambons mamma, 
evigt tacksam <3 
 
 
Det viktigaste nu är att du blir frisk mitt älskade barn
 

Längtar till December

Kategori: Lägenheten

 
 
Längtar till December så att man kan börja Julpynta,tycker om det mesta som har med inredning att göra och att pynta men att jag aldrig ger mig själv tiden till det,likadant gäller detta med att sy...Älskar att sy..Sen att jag inte är jättebra på det är en annan sak.    
 
 
Längtar till December så att man kan börja se julkalender,ja jag är fortfarande ett barn.Jag längtar till att tända de fyra ljusen fram till Julen,En varje söndag : )
 
Men framförallt längtar jag till att flytta,börja om från början..Inreda,pyssla och dona .Helst av allt vill jag byta ut sängen till en större och ljusare färg,likadant soffan men bara den ljusare färgen för soffan är nästan för stor nu :D
 
 

Fejk krupp

Kategori: Paulina <3

Mammas älskade dotter
 
Idag blev det ett besök till doktorn med dotter,efter att ha haft feber i helgen till och från till att börja hosta så hon fick panik och spy slem,då fick både sambon och jag nog.Så eftersom jag har "telefonskräck" ,vet inte varför,Ringde sambon och pratade med 1177 och vårdcentralen.
 
Vi fick en tid ganska direkt,efter en enkel undersökning av öron,hals och ljud så uteslutade doktorn att det var fejk krupp,så det blev lite kortison tabletter där och andas in något som påminner om astmamedicinen
( kommer inte ihåg vad det kallas)
 
Men hon var så duktig och protesterade bara lite....
 
 
 
Ingen kul start på denna vecka. Inget dagis och Inget utomhuslek.
Men det har varit full fart hela helgen och därmed ångrat lite att hon varit så aktiv.
 
I lördags var det dop runt 14.00 tiden,en massa lek,åt en bit av en banan.Resten av dagen bara välling. I söndags var det klädbytardag,en massa  lek ,åt lite yoghurt och en macka på hela dagen. Resten välling bara.
 
Hon hade bara feber under natten,men var glad och relativt pigg under dagen.
 
 
 
 

Pizzahut,fotboll och Jannes sist akväll

Kategori:

Hej Fredag
 
Oavsett man jobbar eller inte så är Fredagar alltid den bästa dagen av alla dagar,visst har man ibland en dålig fredag men den känns alltid lite mer speciell än dem andra dagarna
 
Typ såhär 
 
 
Jag skrev att det skulle se ut såhär om jag hade ett jobb ,men då menade jag mest pga situationen på bilden ,så egentligen ser jag ut så men med annat i luften och platsen hemma : )
 
Idag är det fotboll Svergie-Portugal och till det lite öl och snacks ,men innan det blir det pizzahut..Vi kör all in...Det är Jannes sista kväll sen far han till Stockholm där han ska bo...
 
 

Senaste Filmen

Kategori: Bilder

Elysium 
 
 
 
Får 3 1/2 utav 5  möjliga filmpoäng 

So much feelings

Kategori: Känslor

Hej Tisdag
 
Regnet öser ner utanför vårt sovrums fönster och katy perry sjunger roar för mig medans jag skriver detta.
 
En gång i tiden var jag en annan en den jag är idag och jag undrar var någonstans på vägen jag förlorade mig själv och hur fan jag ska hitta tillbaka.
 
Den jag är idag och då menar jag inte att jag är någons mamma eller sambo ,den biten älskar jag,utan min personlighet och mitt humör.
Den personen är någon annan ,jag blir så lätt irreterad,jag glömmer saker,jag kan inte slappna av som förut,jag ältar samma saker om och om,jag är dryg som ett sätt att försvara mig och så vidare,listan är ganska lång..vissa av dessa punker har funnits där men inte såhär extremt.
 
 
En förvirrande själ
 
 
 
 
 

Söndags Middag och fika med kära vänner

Kategori: Allmänt

Hej Söndag
 
Jag är så dålig på att ta kort och det har jag nämnt förut i bloggen,det hade nog levat upp denna tråkiga sida.Vad negativ hon är kanske ni tänker?å ja det är jag lite granna ,tyvärr nästan varit det hela dagen,nästan lite elak..speciellt mot min bättre hälft men jag måste ibland låta mig visas arg och irreterad men att jag tog ett steg för långt.
 
Men dagen har inte varit helt tokig,blev bjudna över på middag hos Sambons föräldrar och där bjöds det på en jättegod GRYTA, inget annat älskling, inte gratäng ,inte soppa haha  ;)
 
Några timmar senare gjorde ett par goda vänner ,Hanna och Sebbe ett litet stopp till oss här i Norrköping... från att ha åkt bil från Uppsala och sedan ska ner till Lund (Hem)...så det var väldans trevligt,var väll ett halv år sedan vi såg dem sist kom vi fram till..och det har bara blivit korta stunder eller med mycket folk runt omkring oss,så vi sa att det kunde vara trevligt att ses en längre stund nästa gång och bara vi.
 
 
♥♥
♥♥
 
 

Köpa eller inte köpa

Kategori: Mode-Vuxen

Ska väll strax iväg och kanske köpa mig en nygamal vinterjacka,hoppas bara den passar i stl ,är lite rädd för att den kan vara för liten..sen hade jag helst velat ha den i svart men bättre än inget..satt i nästan 2 h och letade igår.
 
Så här ser den ut  , Är i stl S
 
Vad tycks?
 
 

November

Kategori: En helt vanlig dag

Redan November
 
 
 
Trots att det är första veckan i november är det mycket som har hänt,Min mamma fyllde 50 år,Jag fick ett bra besked från a-kassanJanne kom hit och bodde ett par dagar (kommer tillbaka om en vecka,och bor en vecka till) ,Elsas värld har börjat sända igen.Hade första mötet på ams..Gått mycket på promenad med vännen Sara och hennes dotter Elin.Kylan har kommit hit och hösten börjar tvina bort...
 
och mycket mycket mera händer denna månad,vilket är riktigt kul.Nu ska vi se den 16:de  ska vi på dop,den 17.:de ska jag på klädbytardagen,den 20:de blir Paulina 1 1/2 år (Kontroll då) ,den 30:de fyller Calle 30 år..får se vad mera..Åka till busfabriken med Sara och kidzen nån dag denna månad.
 
Sen är det December och allt vad det har att erbjuda,kanske snö?,Lucia,bakning,pepparkakor,julgranar,julbelysning,varm choklad,Julafton,julklappar till barnen, julstjärnor,Nyår,raketer och mycket mycket mera.♥