Sofi.webblogg.se

Sherlock Holmes för hela slanten...

Kategori:

Ikväll blir det lite bio med min sambo

Fredagsmys
Sherlock Holmes



2 h och 08 min

Veckans -Kändis mamma

Kategori:

2 barnsmamman Nicole richie



Hon har förändrats något så enormt mycket sen pogramet hon hade med hennes ex vän Paris Hilton.
Och hon ser ut att leva mer sunt och må bättre nu än förut.
Go Nicole

En leila favorit

Kategori:



Färdigt på: 2 tim
Ingredienser

 

25 g färsk jäst
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1.5 dl ljummet vatten
1 st ekologisk äggvita
0.5 dl god olivolja
2 kvistar rosmarin
5 dl vetemjöl
flingsalt
En kruka rosmarin

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av det ljumna vattnet och rör om.

2. Vispa äggvitorna lätt. Blanda ner äggvitorna, oljan och resten av vattnet i bunken.

3. Hacka två kvistar rosmarin och blanda i degen.

4. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går ihop.

5. Jäs degen under bakduk i 1.5 timme. Sätt ugnen på 175 grader.

6. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.

7. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.

8. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.

9. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.

10. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.

11. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.

12. Rosmarinen man strör på går bra att byta ut mot sesamfrö eller vallmofrö!


Älskar bröd, speciellt drinktilltugg av bröd.


Tips:

Rosmarinen man strör på går bra att byta ut mot sesamfrö eller vallmofrö!

Gravid vecka 19

Kategori: Graviditeten

...Inne på en ny vecka..vecka 19 fast det är torsdag hihi..

Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

 

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

 

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

 

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

 

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

 

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

 

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.

Egna tankar:

Har inte gått upp så mycket i vikt,men inget jag oroar mig för..barnmorskan sa att allt såg ut som det ska..Jag har blivit mera hungrig (fått upp mer aptit) ialalfall,det jobbiga är bara att trots att jag ätit och är dömätt så är jag endå alltid sugen på nått efteråt..

Har börjat känna av bebben..den puffar och rör mycket på sig..känns så overkligt..

;D

 

 

Zombie day to...

Kategori:

Zombie day today,det är vad jag har idag!
Har varit något så fruktansvärt trött idag..börjar piggna till nu..men var sååå trött att jag inte klarade av att gå till skolan idag.
Vaknade sent,gick ut med vovven,somnade i soffan,vaknade-tog en dusch,somnade i soffan igen,ut med hunden och sen iväg och handlade med Sambon,sitter nu i soffan igen..så har min dag sett ut...
♥♥♥
♥♥♥
Min två favoriter

Ultraljud idag *helt...

Kategori: Graviditeten

Var på Ultraljud idag*Helt underbart*,redan kl 07:45..så nu är jag lagom trött efter att ha varit i skolan hela dagen och sedan en sväng på staden..
Fick veta exakt förlossningsdatum och det skilde med 2 dagar..så ist för den 28 maj blir det istället den 30 maj..
Så den nya veckan börjar varje Torsdag istället för varje Tisdag som det nu har varit.
Kommer säkert glömma bort det nu när man vant sig vid Tisdagar'
Allt såg annars bra ut med hjärta,ljud,rytm och längd..armar och ben..,H*n visade stolt upp sig,vred och vände på sig..hade väldigt svårt att vara stila,men gillade nog inte alls att bli störd...efter en stund somnade H*n..
Jag kunde inget annat än att le...ju mer man såg ab H*n på skärmen och så fort barnmorskan sa att allt såg bra ut desto breddare blev mitt leende ♥

Annandag jul och allt...

Kategori:

Annandag jul och allt är redan över..tycker det är så tråkigt att det går såå fort..har för övrigt haft en bra helg,en bra JUL..
Började Lördagen med att öppna ett var sitt paket,såg på en julfilm och åt frukost ihop.Sen åkte vi till våra familjer för sig..tills senare på kvällen då jag åkte till hans familj.
Fick såå mycket fina klappar!
Igår var vi ett gäng och åt på Indra (En indiskt restaurang i stan),innan det var vi hemma hos en av dem i gänget.Och hade det trevligt en stund.
Sen blev jag visst en fyllechaffis åt ett par,men så går det när man blir gravid,inte dricker och har körkort och bilen med sig hihi,men det var bara trevligt...
Idag ska vi till Sambons mormor en sväng och fika lite..Är dock fortfarande mätt sen frukosten
(Fixade iordning lite scones till mig och min Älskling)
Sen blir det nog en sväng på stan innan de stänger,ifall vi hinner med det..Jag hoppas det för idag är min sista lediga dag på läääänge...fuskit att sambon min är ledig tills på fredag och sen ledig igen..
-Tänkte lägga upp lite bilder på bland annat klapparna,
men har inte sladden här just nu,så det får bli vid ett senare tillfälle.

Nu är det jul igen,nu är det...

Kategori:

...JUL IGEN
Vi har börjat våran julmorgon med att öppna en var sin julklapp..sambon fick ett police halsband utav mig.Jag fick en väska till min laptop..Nu ska vi se Grinchen med Jim carry..sen är det dags att göra iordning oss och åka till våra familjer..äta god julmat och öppna fler julklappar, lite tråkigt att vi inte gör det ihop..jag åker senare på dagen till hans familj där dem väntar med att öppna paket tills jag kommer(njaw)

Veckans kändis mamma

Kategori:

Jessica Alba

Med baby 1 Haven




Jessica med baby 2 Honor



En vacker och naturlig kvinna och även en bra skådis.
Även hon har en stil och utstrålning som jag gillar.
Mycket inspiration från henne,tror även hon är en bra mamma :)

Dagen innan jul och...

Kategori:

Dagen innan jul och självklart ska jag dra på mig en dunderförkyldning och huvudvärk..Mår bättre nu efter en tablett och ett bad...kanske mår ännu bättre efter jag har fått i mig lite frukost..blir en sen frukost..gilla`t inte...
Måste ta mig ner till stan och lämna in papper till fKassan också,kanske köpa en till julklapp till min sambo...Hade väldigt svårt att bara hitta på en julklapp till han,nu blir det is å fall 3 julklappar...vet inte vad jag kan tänka mig köpa?!

Äntligen är..

Kategori:

Äntligen är jag klar med praktiken..ser dock inte fram emot att komma tillbaka till skolan...det jag ser framemot är att det blir lugnare nu och jag känner att jag behöver det..och träffa dem andra är kul,höra hur dem haft det..
Senare ikväll blir det nog att slå in julklappar,om jag inte tar det imorgon..har inte bestämt mig än..
Var i Linköping igår med min far och mina syskon (Bror och syster) och kollade på Ishockey,Lhc-Brynäs..Som alltid 3 året i rad vann Lhc...Lite tråkigt då min far hejade på Brynäs..men trevligt var det att umgås med familjen lite (Förutom att min mor inte var med),blev lite middag innan..ritkgit god middag..
Middagen..Potatis till..
Uppvärmning
Far och bror min.
Blev inge bild på syrran =)

Magen (påklädd) hihi
Dagens bild 17+3
3 dagar kvar till jul *Längtar*..
Till maten,klapparna,mysiga känslan,julafton morgonen,sällskapet..ja jag längtar till allt..
Framför allt MATeN fniss

Vecka 18 (17+1)

Kategori: Graviditeten

Gravid vecka 18

Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden
Illustration: Svenska GrafikbyrånFörstora bilden

Barnet

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.

Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Vikt 220 gram.

Mamma

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Bli inte orolig om du tycker att du går upp för lite. En del kvinnor behöver inte gå upp så mycket i vikt för att graviditeten ska utvecklas normalt. Diskutera med din barnmorska.

Hos barnmorskan/kontroller

Ultraljud

I vecka 17-20 görs på de flesta kvinnor den ultraljudsundersökning som till vardags brukar benämnas som Rutinultraljud. Naturligtvis är det frivilligt att göra denna undersökning liksom all annan fosterdiagnostik och beslutet är ditt. 
Ibland kan du få behöva göra ultraljud även tidigare eller senare beroende vad som behöver kontrolleras vid just din graviditet.  
Vid rutinultraljudet beräknas barnets storlek och utifrån det kan man fastställa tiden för förlossningen. Man tittar även efter om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt.

 

Egna Tankar:

Mådde illa idag,har inte gjort på ett par veckor nu :/ det gick fort över..
Jag har väll gått upp sisådär 2-3 kg...inte jättemycket..
Känner av bebben gör jag nog ibland..det kan kurra och kännas "konstigt" i magen ;D
Ibland är jag orolig,men vill inte i onödan gå och oro mig...Idag är det en vecka kvar till första ultraljudet..yay..längtar..och då kanske jag kan sluta oroa mig..
V.17+0

12 år idag sen du..

Kategori: Djuren

12 år idag sen du kom till världen,med dina små hundtassar,hundnos,hundögon och charmade alla som träffade dig!
Du fick mitt hjärta att smälta redan från första gången jag träffade dig!
Du har nu funnits i mitt liv i 12 år, 12 ÅR!!, det är sjukt lång tid...nästan halva mitt liv..
Det har varit både lyckliga och olyckliga år..men mest lyckliga..du har alltid funnits där...jag har skrattat hos dig,gråtit hos dig,berättat hemlisar för dig..du har aldrig dömt mig..du har alltid accepterat mig för den jag är..
Jag har inte alltid varit en bra matte,men jag har aldrig lämnat dig,glömt dig eller missköt dig..men jag har inte alltid sysselsatt dig,lekt med dig eller tränat dig som övriga hundägare kanske skulle ha gjort,men jag var ung och dum..uppe sent om kvällarna med vänner,festade på helgerna och var nästan aldrig hemma..men det minskade och ganska mycket ju äldre jag blev..vi kom närmare varandra och jag ägnade mer tid till dig..men du var lika glad för det..du mindes inte mig som; "Hon som nästan aldrig var hemma och tog hand om mig"..Du hade alltid människor runt omkring dig,det fanns alltid någon där som tog hand om dig..(Då jag inte gjorde det)...Egentligen var du aldrig MIN hund,utan du var familjens hund..men av någon anledning blev du MIN..du ville vara hos mig...Du flyttade med mig den dag jag flyttade hemifrån..
12 år idag

En leila favorit

Kategori:

Saffranvåfflor
Är sååå sugen på våffla IGEN,och som förra gången lär det inte bli nått :/
Har skrivit upp på min Önske lista: Ett våffeljärn.
Ingredienser

Våfflor
150 g smör
1 g saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 msk florsocker
4 st ekologiska ägg
8 dl mjölk
Smält smör till gräddning
Vispgrädde till servering

Drottningsylt
250 g frysta blåbär
250 g frysta hallon
1 st vaniljstång
3.5 dl ekologiskt rörsocker
1.5 dl syltsocker
2 st lime, pressad saft och rivet skal

Gör så här

1. Våfflor
Smält smör och saffran under omrörning. Låt det svalna helt.

2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, florsocker och ägg med hälften av mjölken och rör till en slät smet.

3. Häll ner resterande mjölken i saffranssmöret och rör ner det i smeten.

4. Låt smeten svälla i 20–30 minuter.

5. Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.

6. Servera dem nygräddade och varma med lättvispad grädde och sylt.

7. Drottningsylt
Koka upp tinade bär tillsammans med delad och urskrapad vaniljstång i en tjockbottnad kastrull och koka i cirka 5-10 minuter.

8. Skumma av om det behövs. Lyft ur vaniljstången.

9. Tillsätt rörsocker och syltsocker och gör ett uppkok.

10. Låt sylten svalna, tillsätt limesaft och rivet limeskal och fyll den sedan i varma, desinficerade glasburkar.

Redan söndag,Redan Fjärde advent och...

Kategori:

Redan söndag,redan fjärde advent och Julen närmar sig med stormsteg...Bloggar från badet,men tro inte att jag får vara ifred för det..nae kissarna ska vara med överallt..
Och det snöar ute ;D



4:de andvent



Full rulle hela veckan..3 dagar praktik,1 1/2 dag skola..åka till Linköping på tisdag-Kolla på ishockey-
Gå på stan och köpa mer julklappar-Till min syster från Mamma och Pappa-Detta är något vi gjort sen ett par år tillbaka...och det funkar suveränt...Med en mamma som är sjuk och en pappa med torgskräck,och en bror med "lathet" så är detta den bästa lösningen...Blir och handla lite julmat med..
Lämna bilen på landet... Ja det var nog allt..
Ikväll blir det städa-lite ovanligt på en söndag-men det händer inte mycket idag och då slipper jag städa imorgon-

Fina Vip-presenter och Fredags mys eller..

Kategori:

Fina vip presenter och fredagsmys eller något liknande
Ikväll har Sambon bjudet hem goa håkan för att se på ? typ sport..
Och käka plockmat!
Inget mig emot om..men orkar dock inte ha en massa folk hemma idag..ibland kan det vara skönt att vara hos andra också.
Sen har jag märkt att när jag inte kan dricka så blir det jobbigare (vet inte varför) att ha folk hemma och de dricker,än när jag/vi är iväg någon annan stans och folk dricker där?! Konstigt
Och ja,mitt hår har sitt eget liv..iallafall luggen :D
Men glad är jag för det,vill ju att håret ska växa och bli långt igen..tänkte verkligen försöka att unvika klippa lugg..

Why?

Kategori:

Why?Nu kan det vara så att jag har praktik nästa vecka med-Måndag till Onsdag-På städ IGEN..och jag känner att jag bara INTE vill..Den andra tjejen som har praktik på samma ställe som mig,hon vill absolut inte gå tillbaka till "skolan"så hon mejlade till Läraren och sa att vi kan vara där nästa vecka med,för hon hade pratade med dem!!
Jag känner att jag är redo att säga hej då imorgon..Men nae vi ska vara där i 3 dagar till och jag som tajmade så bra med bensin,kanske måste fylla på IGEN..Har inga pengar till det..Sur,sur,sur....
För er som inte vet (Praktiken var förlagt v46-v51,men eftersom dem stänger v51-Torsdag så tyckte hon som hade "hand om oss" att vi kunde gå till v 50 bara)...Men nu ser det inte ut att bli så...
Jag orkar inte mer,min stackars kropp...
Men om vi inte mycket gör och får gå hem tidigt så kanske det funkar för mig,var bara inte beredd på det..
Nu ska jag till tvättstugan och snart kommer Älskling hem och då ska vi åka och handla..

För bebis magen men...

Kategori: Graviditeten

För bebis magen men passar även till Brösten...Idag blir första gången jag testar...tänkte att jag skulle försöka uppdatera mig om 2 veckor och se vad jag faktiskt tyckte om denna produkt (Ska bara komma ihåfg att göra det med hih)..Magen kommer nog bli jättelen och mjuk...
-Fick utav med snälla Mormor..hon är så omtänksam..och nästan mera exalterad än mig..Gulligt..
Lite Jämförelse för skoj skull skiljer ca 2 v
V.14+2
image description
V16+2
Syns det någon skillnad?

What color should we pick?

Kategori: Graviditeten

White our black :O
..Gillar den vita mest..
Eller

Dem sista klapparna...

Kategori:

Dem sista julklapparna är nu klara,för första gången på flera år som jag faktiskt är klar med julklapparna en hel vecka innan jul,annars brukar jag stressa i sista sekunden med att handla klappar,iallafall dem sista....så det känns sååå skönt att vara klar nu..En hel vecka innan jul...amazing..fast shit en vecka kvar,tiden går fort =)

Blev en lätt lunch på stan med =)
Slutade redan vid 10:00 idag,vilket gjorde att jag kunde gå på stan i lugn och ro,hämta hunden och gå en promenad med honom,underbar dag,Sitter med laptopen i soffan kollandes på "Vänner" med en kopp kaffe i ena handen och
två gosiga husdjur brevid en,är bara uhelt underbart..
En väldigt nöjd och mätt vovve tillomed

Bodys

Kategori: Graviditeten

Sitter Äntligen vid min laptop igen och nätet funkar perfekt,
min sambo var på mediamarkt och köpte sig en bättre Router!
Sitter och kollar på lite bodys och hittade några riktigt söta
Och självklart fanns fleeeer :D

Veckans -Kändis mamma

Kategori:

Miranda kerr


Och hennes söta son flynn : )

En väldigt vacker victoria secret model,med en stil som jag älskar..avslappnad,simple och fint..

En Leila favorit

Kategori:

Layered chocolate cake
Ingredienser

 

Kaka
6 st ekologiska ägg
5 dl strösocker
125 g smör
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 msk pepparkakskryddor
2 tsk vaniljsocker
1 dl rårörda lingon
2 dl filmjölk
Smör till formen

Nutella frosting
1.5 dl nutella
8 dl florsocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
300 g philadelphiaost
2 st ekologiska apelsiner, rivet skal
2 msk espressokaffe
Cocktailbär till garnering

 

Gör så här

 

1. Kaka

Sätt ugnen på 175 grader.

 

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

3. Smält smöret och blanda det med äggsmeten.

4. Sikta ner vetemjöl, bakpulver, salt, pepparkakskrydda och vaniljsocker i smeten och vänd försiktigt samman smeten.

5. Vänd till sist ner lingon och filmjölk.

6. Smörj 3 stycken springformar i teflon med löstagbar kant.

7. Grädda bottnarna i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga, men var försiktig så att inte kakorna gräddas för länge och blir torra.

8. Stjälp upp dem upp-och-ned på ett bakplåtspapper. Låt svalna.


 

9. Nutella frosting

Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker, philadelphiaost och rivet apelsinskal.
Tillsätt kaffe och rör frostingen riktigt krämig.

10. Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred på ett lager av frostingen.

11. Lägg på nästa botten och tryck till lite så att den sitter fast ordentligt.

12. Bred på ett lager frosting även på denna botten.

13. Lägg på den tredje bottnen och bred ett lager med frosting ovanpå samt runt kanten av tårtan.

14. Garnera med röda cocktailbär.

Ska absolut testa denna nån dag, även om det blir efter julen!


Bebismagen

Kategori: Graviditeten

image description Vecka 17image description

V 17

Kategori: Graviditeten

16+0 (Inne på v 17) ♥

Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för

 

Egna tankar

Illamåendet på morgonen har minskat något enormt,har inte behövt spy nått..

Jag tror jag har känt rörelser i magen,men kan inte vara säker..har inget att jämnför med..kan lika gärna vara tamarna..fast jag vill ju tro att det är bebben...mår för övrigt bra..piggare och orkar mer..men just idag mår jag väll sådär..känner mig lite tung i huvudet..kanske sov för länge..

Har börjat må dåligt av vissa lukter också,som blivit starkare än vanligt..exp:Kattmaten(blötmat),olika matlukter,fresch spray,sophuset mm Har spytt två gånger för att det luktat så illa.

Inte haft så mycket cravings..hittills mandariner och daimglass,salt och söta godisar..

Sista veckan på...

Kategori:

Sista veckan på praktiken...ska bli såå skönt att komma tillbaka till skolan och träffa dem andra,trodde inte jag skulle säga det..men det har varit ganska långa och jobbiga veckor...det har träffats både trevliga och otrevliga människor(som jobbat där)...
..och jag vet att jag inte är ensam om att känna så...
Idag är jag dock hemma för att jag inte fick mejl tillbaka i tid för att veta vilken tid jag skulle ha varit där idag,lite mitt fel också,Men nu har jag både fått svar och svarat tillbaka..så imorgon ska jag vara där kl 07:00-11:00 och så ser resten av veckan ut med.
1 månad har redan gått sen vi började med praktiken och dagarna där har varit ganska jobbiga och slitsamma..vissa dar har det funnits mindre att göra,men i stort sett lika jobbigt..så jag hoppas denna vecka blir mycket lugnare..Jag slipper städa,bädda sängar,plocka disk,duka av och på..utan bara stå och avvakta,le och se glad ut.
Att det har varit så pass jobbigt dem har veckorna vet jag inte om det beror på min attityd, min graviditet (som gjort att min kropp förändrats enomt mycket) eller deras miljö- kanske är det en blandning av allt..men hur som, jobbigt har det varit...
Nu har jag inte mått dåligt varje dag och gnällt en massa,utan det har varit mer fysiskt utmattande..och att ingen har haft någon direkt koll på vad vi praktikanter ska göra och inte göra..dem anställda har knappt haft någon tid för att visa oss praktikanter hur det går till på arbetsplatsen..min första dag på servisen fick jag trampa efter en annan praktikant..som varit där en vecka och visa mig runt och vad han gör...likadant när jag hade varit där en vecka och en ny praktikant kom,så fick jag berätta för henne hur dagarna ser ut,vad dem gör!?Inte speciellt bra.
Fick gratis käk och träffa trevliga människor (fast dem va väldigt få)
Nu blir det frukost,väldigt sen sådan.

Höll nästan på att glömma

Kategori:

Är ju tredje advent idag!Kan dock inte ladda ner bilden jag tog på ljusen,surt.
Sitter just nu och kollar på tv,fast inget speciellt,det verkar just nu inte finnas något bra att kolla på.Än så länge har det fått bli lite indiana Jones.Min underbara sambo sitter vid datorn och Spelar wow.Jag är ganska ok med att sitta i soffan Själv,har mitt godis och julmust :0

2 veckor kvar till jul och 2v + 2 dagar kvar till Första Ultraljudet :0

Nu börjar visst fråge olle.."Alltid så sjuka människor med konstiga fitisher"

Väntar på spårvagnen ....

Kategori:

Väntar på spårvagnen,har varit i stan med Syster min.Hoppades att jag skulle hitta en julklapp till Min sambo och min bror,men bättre lycka nästa gång..Har ingen anning vad jag ska köpa med den lila ekonomi jag har :/
Det blev en fika och en fin kofta till julen iallafall.
När jag började skriva inlägget så blev jag avbryten av en stackars tjej(kanske i 10 år ålder)börja hosta så mycket att hon spydde precis utanför dörren till Domino (ni som är från norrköping vet vad jag pratar om för dörr, den vid spårvagnen)Kanske inte ska ta med sig sina ungar på stan om dem är sjuka?!Hon var ju inte speciellt glad efteråt,grät och allt ,ush!

Hämtade ut paketet idag

Kategori: Handla

Hämtade ut paketet idag..paketet med nyårsklänningen..den passade perfekt iallafall en månad till,sen kommer det nog bli trångt för magen : )
Bilden på klänningen ger inte rättvisa gentemot hur sen ser ut i verkligheten,kortet taget med mob och jag har ändrat ljuset på bilden!
image description
Jag hade tänkt visa er bilden från hemsidan (Bubbelroom) där jag köpte klänningen,så att ni kunde se hur sen ser ut när någon bär den.Vill inte än visa hur den ser ut på mig..Ni får vänta till nyår..men sidan vill inte öppnas via mobilen..så jag kan inte spara bilden och lägga ut den,och för övrigt suger det att blogga via mobilen..får helt enkelt ta fram min laptop igen...problemet är bara att det trådlösa nätet inte funkar som det ska alltid..
Ikväll blir det film mys i soffan med älskling,vovven och kissarna..kanske äta något gott senare...

Christmasdress

Kategori:

Satt förut och fönstershoppade lite och hittade några söta Tröjor,Klänningar och Blusar som jag kan tänka mig att använda på självaste julafton.Men har redan beställt en klänning som jag tänkt ha på mig på Nyår,eller jag har ju inte provat den en,Den kanske inte passar eller inte är lika snygg i verkligheten..men det återstår att se imorgon för då ska jag hämta klänningen..men till saken..har redan skickat efter något på nätet och har inte råd att skicka efter något mera..men kolla kan man alltid göra..
Nelly
Den sista sitter nog lite för tajt.Men med en större storlek så ska det nog funka : )

Var även inne och kollade på Lovelymama,och hitta dessa fina toppar.

Lovelymama

Sjukling

Kategori:

Mår inte så bra idag,Sådan huvudvärk/lätt feber..Tänkte fixa mig lite soppa snart som sambon var underbar och handla åt mig..Måste äta,har inte bara mig själv att bry mig om längre..så äta och vila i soffan är vad jag spenderar min fredag med att göra..Dock är jag ensam hemma och det är mindre kul..Sambon är på julbord med jobbet, men han har det i alla fall roligare där än om han skulle vara hemma med mig.
Fast jag är ju lite ego sjuk idag och vill ha honom här hos mig..buhu..
Hoppas bara på att bli bättre i morgon,
har lite planer i helgen och dem planerna är inte att ligga hemma och vara sjuk!
Köpte tidningen mama igår,min första mamma tidning. I like it.
Denna är inte den senaste,
orkar inte foto min tidning jag köpte och lägga upp på bloggen tyvärr

Är så fruktansvärt mätt

Kategori:

Och finner det svårt att kliva upp ur soffan för att plocka undan och diska,ska även duscha hunden strax...
Men är sååå mätt..

image description

Sitter även och skriver ner en Önskelista och det händer inte mycket..Vet inte vad jag kan tänkas önska mig,om jag ens önskar mig nått..har ju knappt råd att köpa julklappar till nån,så det känns lite dumt om de köper till mig :/
Idag har varit för övrigt en bra dag...lugnt dag på praktiken,inga spänningar i magen och varit hos Sambons mormor som fyller år idag..Blev lite kaffe och kaka..

Nyårsklänningen

Kategori:

Har beställt nyårklänningen nu..den ska komma om 1-2 arbetsdagar..Jag hoppas det inte tar längre tid..ifall jag inte skulle känna mig nöjd med den och måste lämna tillbaka så vill jag ha tid till det och sen hinna beställa eller leta efter en ny,idag spänner det rätt mycket i magen (är inne vecka 16)..så idag har jag inte fått mycket gjort..tänkte försöka mig på den stora skitiga  diskhögen vi har..men den känns inte så lockande...sen behöver vi slänga lite kartonger..så blir det när man vill vara miljövänlig..allt läggs i en hög och bara ligger där och fylls på dag för dag..Nu är det bara kartonger jag pratar om..Som bland annat mjölkpaket,juicepaket,filmjölk och vanliga mindre kartonger..

Snön kom...

Kategori:

Fast det var inte mycket att hurra för,men lite glad blev man ändå.Det är ju ändå December och det ska vara snö ute!
image description
Det la sig sådär perfekt över marken så det täckte precis,men smälte bort nästan lika fort som det kom :/
Får hoppas det kommer igen och mera så det inte försvinner..Villa ha snö på Julafton och Nyår..sen kan det försvinna..

Söndagsmys + Jobb

Kategori:

image description
Söndagsmys..Andra advent...ätit frukost nyligen..Snart blir det lite mys i soffan till Filmen "Cowboys and Aliens"?Bra eller dålig film?!
Sen blir det lite jobb för mig ett par h,inte lika kul..
Hade en trevlig kväll igår.Blev middag och bowling på Hugos med Älskling,Tina,Håkan och Olle..God mat och väldans trevligt...

Varför det inte blir någon bowling!

Kategori:

Det känns som att jag måste förklara mig lite angående det förra inlägget,fast egentlige inte..men jag vill det..
Vi bestämde oss för att ha en mysig hemmakväll dels för att folk är tråkiga och ville inte följa med oss på middag och bowling ikväll..och vi tyckte att bowla själva är inte lika kul,så vi kollade om det gick nån bra film på bio,me icke :/
Och sen var inte Älskling så lika positiv på att gå ut..han skrapa bilen så snyggt mot en annan bil och pajade plastglaset
Framtill efter jobbet..mindre roligt..men mysa hemma med Älskling funkar lika bra om inte ännu bättre..
image descriptionDet är andra december och Var är snön?

En mysig hemmakväll

Kategori:

...Istället för bowling...

It`s Friday

Kategori:

Och jag har hört ryckten om att det ska bli Middag och Bowling ikväll..Något jag absolut är med på..För det är ju fredag liksom..hur härligt är inte det....och jag känner tillomed ork för det...

Blir dock lite jobb i helgen, men bara några timmar...

Nu tänkte jag vara duktig och städa,sen ta en dusch...kroppen skriker verkligen efter duschen efter en dag bland grisiga matgäster haha

Sen så har vi detta med vad jag ska ha på mig ikväll?Antingen får jag riva upp hela garderoben i hopp om att jag hittar något "Festligt" att ha på mig eller så tar jag en sväng på stan sen..

What should it be?


Lite uttråkad

Kategori: Djuren

Mår bättre,men känner mig en anning uttråkad och lite ensam här i soffan trots att sambon sitter bara några meter bort från mig.Man hans fokus är bara på datorn och spelar wow.Något han tycker jag borde spela med..haha..
Inte mycket sällskap har jag från djuren heller.På min vänstra sida ligger ena kissen och sussar och på min högra sida ligger hunden min och snarkar så söt.
image description image description
Känner mig lite gnällig över att sitta här själv och tråka.Gnäll,Gnäll..Gnäll.

Aj aj

Kategori:

Det värker i min rygg idag och det är inte skönt.


Jag kan röra mig men vill inte belasta min rygg,eftersom det gör ont (Skala 1-10) 4 1/2
Så jag bestämde mig för att stanna hemma.Anledningen är nog att jag använt muskler jag inte använt på ett tag, sen jag tränade faktiskt och det var ett bra tag sen sist..Sen i detta yrke så står man mycket upp..något jag inte heller är så van vid. Inte i 5-6 h iallafall.Men tycker det faktiskt är väldans kul.Något jag kan tänka mig jobba med på deltid när det är dags att söka jobb igen.

Är dock lite sur över att jag stannar hemma idag..har märkt att jag har svårt att klara hela veckor..är det inte förskylning,illamående,ont i huvudet så är det ryggen.

Tycker även lite synd om min Älskling som har varit så underbart snäll de har 2 dagar och lämnat min hund hos mamma..så idag hade han inte behövt göra det...men jag trodde värken skulle gå över..så han tog med sig vovven imorse..så jag måste hämta honom snart..tänkte vänta 2 h..funderar på att värma en värmedyna och lägga mig i soffan med den..