Sofi.webblogg.se

Dagen före Julafton

Kategori: Allmänt

Dotter sover,sambon sover,ja till o med djuren sover.Själv läser jag bloggar och längtar till julafton,..öppna klappar ( Barnen),Maten och det trevliga sällskapet.
 
Andra Julen utan Momo (Du är saknad ♥),men även denna jul skiljer sig från dem flesta andra Jular vi haft.
Min far jobbar e.m,.R och Paulina äter middag hos hans föräldrar,jag stannar kvar hos min mamma.
Det blir bara min mamma,morfar,syster med familj och min moster plus 2 och jag som kommer firar julen hos min Mor...vanligtviss brukar min bror med familj också vara där...men inte i år..och sen var det flera jular sen min moster fira julen med oss..
 
 
 
God jul och gott nytt år.

Livet

Kategori: Funderingar

Läste något en bloggare skrev som taget från mitt eget liv,hon fångade verkligen de exakta orden som jag inte riktigt kunnat få ner i skrivande form.
 
 
"Livets sorger och bekymmer avlöser och bara krockar med varandra,en jobbig period.
Det påminner om hur fort saker och ting kan förändras,att man aldrig vet vad man har att förvänta sig.Vi alla måste gå igenom olika saker här i livet,vissa jobbigare än andra.Men jag tror på att komma ut ur saker och ting starkare,även om det tar tid.Man måste få sörja,vara arg eller ledsen och det måste få ta sin tid.
En dag kommer livet att kännas lättare"
 
Jag ändrade på några ord och tog bort menningar hon skrivit mer inriktad till henne.
 
2014 måste bli ett bättre år ekonomiskt.
 
Att ha det som vi min lilla familj har det just nu är inte bra för våran hälsa...vi är inte fattig,vi har inga skulder,vi har mat på bordet varje dag...men varför klaga du då?kan man undra..Jo får även om vi har många fördelar,så tär det på bådas psyket och hälsa att behöva vrida och vända på pengarna..
Vi har bara karls lön mer eller mindre att leva på,och så ska det inte behöva vara,..han ska inte behöva försörja hela familjen själv..Jag vet att många andra har det såhär och värre (mindre inkomst) men dem är inte vi och vi är inte dem..man kan inte tänka på andra varje dag om man själv har det kämpigt..
 
Skaffa jobb då tänker väll de flesta?!Jo om det endå var så lätt...med min gymnasiebakgrund så kommer jag inte långt,jag ångrade mig redan sista året på gymnasiet men gjorde då inget åt det för jag var för ung,oklok och med för lite information...Jag tog studenten 2006,där stod jag med bra betyg men inget intresse för att jobba med det jag var utbildad till,visst sökte jag jobb inom det yrke men utan resultat i 2 år..Jag började plugga upp mina betyg Hösten 2008 på folkuniversitetet,hade ett ig i Matematik bara,men tyckte för skoj skull att jag kunde förbättra även de ämnen jag bara hade G i...Sökte sedan jobb i 2 år  till utan resultat,..eller jo ett försäljningsjobb, 2010 började jag  studera igen på Komvux,...Planen var att utöka mina chanser till mer jobb,men utan resultat..Tanken var även att jag skulle börja plugga i en högre nivå,på Linköpingsuniversitet.Hittade en utbildning där som krävde att jag hade Matematik C,..så jag började med B kursen...ville ge upp bara efter ett par veckor...under tiden jag studerade på komvux så dök ett jobbtillfälle upp April -Augusti 5 månader..så universitet fick vänta,hoppade av komvux,..året är nu 2013..Har karl,barn och ett hem men inget jobb..har aldrig lyckats jobba ihop 6 månader på ett år för att få hög ersättning från akassan..jag har betalat in mer än vad jag kommer få tillbaka.
 
Jag har jobbat varje sommar sedan jag var femton på samma ställe som jag har nu fått nog av.
På mitt cv står det klart och tydligt att jag vill få mer jobberfarenhet ,det gäller även livet..jag närmar mig snart 30 och vill inte ångra en massa..
 
Självklart vill jag jobba,självklart tar jag nästan vilket jobb som helst och arbetstider för att min familj ska få det bästa,men jag vill inte må dåligt och vantrivas med det jag gör..jag vill vara lycklig...
 
Jag sökte in på en utbildning för ca 2 månader sedan.Barn,fritid och pedagogik.
och nu fick vi reda på att jag är första reserv.Alltså 50-50.Känns inte bra.Så åter till jobbsökandet,vilket är 5 % chans att jag får något.
 
Utbildningen skulle pågått i 1 1/2 år med praktik.
 
Kan man bli utbränd fast man inte jobbar?
Mitt bästa och sämsta år är 2012.
Då kom du min vackra dotter,du ändrade vårt liv. 
Det året blev momo den vackraste ängel i himmlen.
 
 

En vecka kvar till jul, lalala lala

Kategori: Allmänt

Alla julklappar förutom 1 är nu handlade och inslagna.
Lägenheten är uppsagd och avtalet på den nya lägenheten är påskriven,nu väntas 3 härliga månader av packning,rensing och kasta skräp som aldrig förr : ))
 
Paulina går sin sista dag idag innan "JULLovet",börjar igen den 7:de Januari,R går sin sista vecka innan hans "semester" kickar igång,hela 3 veckor och även han börjar igen den 7:de Januari..själv väntar jag på svar från Utbildningen ,skickar iväg det sista brvet till csn idag,sen är det bara att vänta..Kommer jag in så börjar jag den 13:de ,en vecka efter att R börjat jobba och Paulina går på dagis igen ; )
 
 
 
 
 
 
 
 

En smak av lycka

Kategori: Min lilla familj/barn

Yes,Nu flyttar vi.
 
1 April till ett nytt område,en ny renoverad lägenhet och det allra viktigaste en enplanslägenhet.
Jag känner en smak av lycka,nu hoppas jag bara att jag kommer in på utbildningen,att det går åt det rätta hållet.
 
Det enda tråkiga är att dottern måste byta dagis ;/ hittade 2 st i närheten,kanske 3 ? Så tänkte ta kontakt med dem och göra lite studiebesök innan vi besämmer oss för vilket eller vilka vi söker till.
 
Så nu vet vi vad vi har för oss de 3 månaderna fram över : ) 
 
 
 
 
 

Lucia

Kategori: Min lilla familj/barn

Vi var på dotterns Lucia på dagis idag
 
 
Mammas vackraste
 
 

Hoppas på ett bättre år

Kategori: Känslor

Sen september så har det mesta gått nerför runt omkring mig,när ska det ta slut.
Jag är tacksam att jag har min lilla familj hos mig varje dag,att vi är friska och mår bra.Jag är också tacksam över många människor som finns i våra liv såsom vänner och andra familjemedlemar,som finns där för oss och stödar oss i både upp och nedgångar.
 
Sen september har vi letat som tokar efter en ny lägenhet att hyra utan resultat,idag å denna sorgna dag så kollade vi på en lägenhet som vi så gärna vill flytta till,perfekt inflyttnings datum,inga extra hyror,inget stress.
Så vill håller tummarna.
 
Sen september så har inte lyckats få ett jobb ,inte ens en interjuv,sen september eller tillomed tidigare så har jag förlorat kontakten med min bror,Sen september så har jag fått kämpa med a kassan,ams och försäkringskassan.
Sen november så har jag förlorat min plånbok med pengar som fanns i,sen oktober så har vi fått vända på många kr för att få budgeten att funka,Sen idag har vi förlorat en fin katt, en fin familjemedlem,sen idag har jag tappat min mobil i marken så att den sprack i glaset och inte har pengar att laga den med.
 
Jag hoppas nästa år blir lite bättre,jag hoppas vi får lägenheten,jag hoppas att jag kommer in på utbildningen jag sökt,jag hoppas ekonomin blir bättre,jag hoppas vi håller oss friska och välmående.
 

Första Julkappen

Kategori: Paulina <3

Nu har vi köpt dotterns första julklapp men den kommer inte förens om 1-3 arbetsdagar.
 
 
Ville egentligen bara ha dockan med lite kläder på men finns inte att köpa någonstans,så det blev denna.
 
 
 

Prata om annat

Kategori:

Det har varit en del negativt i bloggen och jag har börjat tröttna på det,så nu pratar vi om annat.
 
Nästa vecka är det Lucia på Paulians dagis,.åå va mysigt..hennes första Lucia på dagis.. <3
 
Måste komma ihåg att ta en massa kort ; ) får ladda kameran 
 
 
Ännu mysigare är det att det börjar kl:07.00,så då kan även R följa med och sen kan vi äta frukost ihop.
 
Förra helgen var jag med en vän och såg Stiftelsen,hade aldrig hört talas om dem..Men dem var helt ok..
 
 
All julpyntning är nu uppe sedan 1 vecka och vi har firat första advent.Dock utan dottern och lite bakfulla.
 
Annorlunda adventsljustake.