Sofi.webblogg.se

Sovande dotter och ensam mamma

Kategori: Känslor

Just nu känner jag mig lite ensam,sambons drog nyss iväg med en av sina närmsta vänner för att överraska honom med en födelsedags fest(Elller hans fru har planerat den)..Jag kunde tyvärr inte följa med och jag vill helst inte gnälla över det..men lite tråkigt är det ju..Dottern somnade nyss med(Han stack i precip när hon höll på att nattas) så det blev inget ordentligt hej då heller,för då skulle vännen misstänka något..så här sitter jag i mörkret i sovrummet vid datorn!Nästan ensam <3
 
Är ju även sjuk,så hade vi haft barnvakt (som jag inte skrev om i början) så hade jag nog ändå inte kunnat gå,mår bättre nu en för typ 2 dagar sedan..är lite snuvig och tung i kroppem..men på bättringsväg..har haft lätt feber,förskyldning och ont i halsen..Men kanske inte redo för fest.
 
Ett gnälligt inlägg
 
Imorgon börjar jag jobba kl 18.00-06.00 ..Hoppas verkligen jag orkar det..Innan jag börjar jobba så blir det busfabriken för hela slanten..typ.. : D Ska bli kul för Paulina <3
 
Gammal bild
 
 
 
 

En förmiddag

Kategori: En helt vanlig dag

Har nu en 1h för mig själv här hemma utan dotter och sambon.Då blir det en fika och slö surfa lite : ) Har nyss lämnat av dottern på dagis..Usch hon blir så ledsen när vi lämnar henne ,fast hon tycker samtidigt att det är kul att vara där.Så efter ett par minuter så är det bra efter det att vi gått.Känns lugnande.

Batteriet är nu 5 % så mera hinner jag inte skriva just nu,..en väldigt kort uppdatering..snart blir det jobb var av 1 h egen tid..

Instragram vill inte ladda upp en bild som jag vill ladda upp,så ska försöka fixa det med..

Ute i god tid

Kategori: En helt vanlig dag

För första gången på länge är jag ute i god tid,har börjat kolla efter vinteroveraller till dottern min.Letar helst efter 2 st en till dagis och en att ha hemma?!Kan ha hittat 2st men bara jag kan möta upp dessa tjejer som säljer dem utan att det krockar med jobb och så.
 
Vi har ju redan ett par termobyxor och jacka som vi fick av underbara vännen Sara,men att använda dem på dagis är inte så bra,finns risk att snö tränger sig in.Smidigt att ha när man springer ut och in i affärerna (På stan eller matäffaren) 
 
I 3 dagar nu har Paulina varit på dagis själv från kl:07.30-14.00 och det har gått jättebra,hon har varit lite ledsen och haft lite svårt att somna på vilostunden ,men för övrigt har hon varit jätteduktig (Min STORA lilla flikka ) ,mamma och pappa är så stolta över dig <3.
 
Idag är jag hemma och förmådligen imorgon med från jobbet..Har så ont i nacken :( ,ska gå och få massage så fort jag slutar jobba..Fick förlängt på jobbet och slutar i mitten av sept istället för denna vecka som jag skulle ha gjort annars på söndags kvällen. 
 
 
 
Igår var på öppningen av nya ica inärheten av där vi bor,man kan lugnt säga att det tog sin tid och så åt vi gratis varmkorv med bröd,vilket Paulina älskade .
 
Älskar dig 
 
 
 
 
 
 

Vi har det för mörkt

Kategori: Lägenheten

Vi har det alldeles för mörkt i våran lägenhet,nästa alla möbler i vardagsrummet är svarta..ALLA våra fönster lister är bruna,BRUNA ..Fy vad FuLt FULT !

Varje gång man kommer in i hallen så blir det nästan bleck svart å man hittar inte ut hahaha finns inget fönster (Hade behövds )

Halva trappen är svart?!Vet inte hur förra inneboende tänkte där.,fast nu ser det värre ut.Nu kommer den i tre färger svart,brun (Trä) och sen vit hahaha

Rummen på övervåningen är ganska små iallafall 2 av 3 rummen..Och taket lutar så de får inte in så mycket ljus.,sen att persiennerna nästan alltid är neddragna fast vikta gör ju inte saken bättre hahaha

Golvet i köket är även det svart :( , och lilla toarummet är som att sitta i en bås (Som på ett kontor).

Desto längre vi bor här desto mera "fel" hittar jag,flytta hade varit trevligt med mera orsaken än att inte lägenheten ser ut som jag velat.

Om allt hade gått som vi velat så hade redan halva lägenheten varit nedpackat och vi flyttat i sept/okt?!:/

Men nu är vi har och nu och imorgon börjar min ledighet 1vecka och sambons sista semester vecka i sommar :D

Då blir det badhuset med dottern,lite festival besök med marknad,langos och öltält.

Dagis start blir det också för mammas fina ,härliga och helt magiska dotter <3.
Å nervöst :/




En liten tripp till Kalbo

Kategori: En helt vanlig dag

Tog en tur ut till Landet... (Med dotter idag ,medan karl jobba.Trots regn vädret så vägrade jag sitta hemma.)

...Och inte Landet där det finns riktigt kaffe,pool och fina bilar utan landet med resekaffe,hästskit och ett par km till närmaste mataffär och det landet heter Kalbo

Min moster och hennes väninna bor där.De hästar,hundar och sen har de ett par barn som kommer dit och bor,en del ibland andra permanent!

Paulina mådde jättebra och älskade att vara där ute bland de mer fria,titta på hästarna,springa ute på gården och leka med hunden.

Dottern och hunden Chiko ♥

 

 

Dagisstart snart

Kategori: Känslor

Idag exakt idag är det en vecka kvar till min lillastora tjeja börjar på dagis,allt känns så overkligt. Först fyllde hon ett å det var jättestort men nu ska hon börja på dagis och det är också jättestort.Vad hände egentligen,vart tog tiden vägen?

Visst känna det spännande och jag är glad för att min dotter ska få leka med andra barn nästan varje dag ett par h och göra massa roligt på dagis :D men jag känner samtidigt panik över att lämna över henne i andras händer,som inte är Hennes farmor eller hennes egna pappa.
Att vara ifrån Paulina har jag ingen panik över,nu har jag haft nästan hela sommaren på mig att vänja mig eftersom jag jobbar så mycket,men inte kunna ha samma kontakt med fröknarna via bl a sms som jag annars har med hennes farmor eller pappa är lite skrämmande.

Men jag tror hon kommer trivas och att det kommer gå bra.

Vi ska iallafall dit nästa Tisdag på inskolning,(Hela veckan tror jag)?!Vi är båda lediga och kan vara där för henne och varandra :)) så det känns bra.

Får la se sen hur mycket de säger att vi måste handla till hennes dagistid,många säger ju att det ska finnas dubbelt upp av allt.
Vi har det mesta (Några saker dubbelt) bl a regnställ,skor (Ett par stövlar),inte så mycket vinterplagg.Massa massa kläder,allt från fina till slit och släng.


Klädkammaren

Kategori: Bilder

Här får ni en liten glimt av vad som gjorts i klädkammaren (Garderoben),vi har målat två väggar i blåa och resten vitt.Vi har köpt hyllor och "Byrå" .

Har tyvärr ingen förre bild,Men innan var alla väggar vita och slitna.3 standard garderober var intryckta här (Se bild) och så hade vi en badrumshylla i trä plus en svart hylla med fyra hyllor (Ikeas) .Hur som det var jäkligt trångt och nu är det hur luftigt som helst. Inte riktigt klara än,fler hyllor ska upp :)

Barnkalas

Kategori: Min lilla familj/barn

Idag fyller systers dotter 1 år ,så det blir en tripp ut efter jobbet (Hämta dottern min först) och fira Mosters stora (Lilla) 1-åring.

Solen skiner och värmer gott :D ,bada lite idag hade inte varit helt fel,..


Svala till min av mormor

Kategori: Min lilla familj/barn

Gjorde denna svala igår till minne av min mormor som avled i Augusti förra året från den hemska sjukdomen cancer

<3