En leila favorit
Färdigt på: 2 tim
Ingredienser
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av det ljumna vattnet och rör om.
2. Vispa äggvitorna lätt. Blanda ner äggvitorna, oljan och resten av vattnet i bunken.
3. Hacka två kvistar rosmarin och blanda i degen.
4. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går ihop.
5. Jäs degen under bakduk i 1.5 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.
7. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.
8. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.
9. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.
10. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.
11. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.
12. Rosmarinen man strör på går bra att byta ut mot sesamfrö eller vallmofrö!
Älskar bröd, speciellt drinktilltugg av bröd.
Tips:
Rosmarinen man strör på går bra att byta ut mot sesamfrö eller vallmofrö!